Hogyan készülj?

20120710-194718

Sokféle okos és kevésbé okos tanácsot lehetne adni, mit vegyél fel, milyen színek illenek hozzád, milyen kiegészítőket válassz, stb.
A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy éppen te vagy az, aki ezeket a legjobban tudja. Ha mégis kérdéseid vagy kétségeid merülnének fel, figyeld meg, miben érzed magad a legtermészetesebben, mi az, amivel azt tudod kifejezni, megmutatni magadról, amit szeretnél. És nem kínos a tükör tanácsait kikérni.
Sminkelj? Ne sminkelj? Itt kiválóan működik az egyetemen megszokott mindenre jó válasz: attól függ. Hogy mitől? Attól, hogy szoktad-e sminkelni magad a hétköznapokban. Attól, hogy jobban érzed-e magad sminkben, mint smink nélkül. Attól, hogy mik a céljaid a fotókkal. Attól, hogy mennyire illik a kiválasztott ruhadarabokhoz. Attól, hogy melyik lábaddal kelsz fel reggel…
Ezért aztán én styling tanácsok helyett inkább azt ajánlanám, hogy aludj egy nagyot a fotózás előtt. Nyilván nem kell ecsetelnem a kipihentség egyértelmű előnyeit, és most nem (csak) arra gondolok, hogy nem kell retusálnom a táskákat a szemed alól. Néha egy kiadós alvás után azon kapjuk magunkat, hogy örülünk a napsütésnek, vagy annak, hogy nő a fű. Ezt a kiegyensúlyozott lelkiállapotot minden csillivilli kiegészítőnél fontosabbnak tartom.
És mint mindig, itt is van kivétel: a tematikus fotózásoknál persze éljenek a kellékek.